torsdag 29 september 2011

Helhelg

Bloggande är per definition töntigt och det enda som får mig att skriva här och nu är mycket allvarliga hot från killen som har skaffat ny frisyr och börjat spela popmusik på diskotek. Osunt, okristligt och depraverat säger jag, en hårt arbetande representant för verklighetens folk.

Nå, vad har hänt på sportfronten då? Ja vi var en sväng i Schweiz och klättrade dåligt. Åtminstone jag. Med ryggskott som förberedelse var det i och för sig ganska väntat. Motivationen har överlag varit låg sommaren igenom. Livet är liksom alltigenom fuktigt och klibbigt under sommarhalvåret. Men så plötsligt var det som om himlen blev högre, luften klarare och löven grannare. Det blev höst. Och med hösten föddes också långsamt en lust att tillbringa hela dagar i slänten vid Tullingesjön eller varför inte i amfiteatern ute på Norra Lagnö.

För att uttrycka sig lite mer konkret spenderades lördagen på Örnberget och söndagen på Skevik. Örnissejouren tillbringades på Frisco Kid. Jag, Klossen, Popnörden och familjen Sandgren-Massih stånkade och stönade men kom inte upp med undantag för gubbtjyven som besteg Burn in hell (start i Gobiten, slut i Burn) på ett mycket övertygande sett. Annars handlade det mest om hån i klassisk slovensk stil. Blev man inte avspottad på grund av för dåligt utmejslade grepp så var det på grund av någon träffsäker gliring från publiken nedanför. Mycket trevligt således!

Söndagen spenderades istället på Skevik tillsammans med Rekan, Linda och så Klossen igen. Klossen var lite medtagen eftersom han har börjat leva jet-set-liv med nattliga räder på Café Opera och andra suspekta tillhåll. Det är inte ofta man klättrar något nytt på Skevik, men i söndags hände det. Den inte alls krystade nyturen "Skevik anal" bestegs av undertecknad. Leden består av en sned travers över mer eller mindre hela huvudväggen. Start i Pumpmaskin, via Non-Stop, Megadans och Ryska fakulteten, avslut i Tabu. Det må låta dumt, se desto dummare ut, men rörelsemässigt är det faktiskt riktigt bra, inte minst traversen mellan Non-Stop och Megadans.

Hej då.

tisdag 27 september 2011

Film från Boulder Bash på verket.

Nu är ännu en tävling avverkad!
Lite väl få besökare under lördagens säsongsstart på eftermiddagen, men till kvällen dök det upp massor av festhungriga klättrare som njöt av detta:



torsdag 15 september 2011

Jobb på gymmet... å lite reklam.

Den här veckan har varit hektisk än så länge.
På fredag anordnar vi Boulder Bash och på lördag Säsongsstart på Klätterverket.
Sen i tisdags har jag, Peter, Eddie, Daniel, Adam, Felix och Jonathan byggt problem, och förhoppningsvis blir allt precis så bra som vi föreställer oss att det kommer bli.
Besök från hela Sverige får vi också. Geir och Alexander kommer ner, Stefan och Jim kommer upp och Petter och Hanna kommer över.

Erik och Peter har ju försvunnit till Norge, och Simon ska fira av chefen, så deltagandet bland tatatataa:are är mycket begränsat. Jag kommer hursomhelst befinna mig på plats och tillsammans med min nya fina midikontroll ska jag inte bara festa, utan även tillsammans med lestef spela lite fin musik för er som dyker upp.

Nu är jag helt slut, och i morgon ska vi upp tidigt igen och förbereda allt inför helgen.
Det kommer bli mycket jobb, men det kommer bli grymt roligt också!
God natt och så hoppas jag vi ses i morgon och på lördag.

Läs hela schemat här.

söndag 11 september 2011

Nu drar vi

Nu vet vi ju alla att Stefan pratar en massa och att man inte alltid behöver lägga så mycket vikt vid allt han säger. Men jag är liten och av känslig natur, det går inte att ändra på hur mycket jag än skulle vilja. Så därför var det två ganska uppgivna gossar som gav sig iväg igår på den efterlängtade bergsutflykten till till det omtalade, näst intill utjatade landet med dom högre bergen. Kjerag blev Romsdalen som blev västkusten som blev solvik. Men bara i två dagar, nu ser väderläget bra ut och vi har bestämt oss, det blir svaterror i nissedal.

lördag 10 september 2011

Glatt gäng på svarttjärn och liten film.

Idag åkte jag ut med Emil Sandström till Svarttjärn. Vi väntade oss ett vattenfall vid klippan så som det varit för ca tre veckor sedan när jag och Erik begav oss ut.
Men icke! Klippan var torr, bortsett från diverse smådroppar i toppen på Powertrip.

Paff börjar kännas bra, även om jag ännu inte helt fått till det hårdaste flyttet. Jag har dock någon slags förhoppning att om jag bara kommer förbi det medan jag är på press så finns det en chans att det kan gå hela vägen.

Emil slet på underclinget i Powertrip och skrek i riktig Luhr-stil. Lite betaletande och Bikram Yoga och sen så borde det vara avklarat.

Det var även ovanligt mycket folk ute i skogen på Ingarö idag.
Både Olof (som såg stark ut på Kristallbandet), och Björn (som även han såg stark ut).
Minuten senare dök även Jon och Katrin upp.

Jag ägnade även en timme åt filmredigering i morse och klippte ihop filmen från Västervik Boulder Meet som ägde rum för ett par helger sen. Trevlig helg som var mycket välorganiserad och mycket trevligt folk.

/Martin



tisdag 6 september 2011

Dags för för fler inlägg!

Nu får det bli skärpning på tre av fyra bloggmedlemmar.
Jag, Simon och Peter skriver på tok för lite för att denna blogg ska kunna överleva och de senaste månaderna är det endast Erik som levererat.
Det ska det bli ändring på!

Idag var det Örnberget, och Frisco Kid med fin ny start som gällde. Massih hittade ny beta och (edit: levererade ett gubbstönande sänd, med fuskbeta på kruxet samt lite väl lång vila i juggen). För min egen del gjorde jag både mitt bästa press och även mitt sämsta press (alltså mitt sämsta press, på någon led, någonsin.)
Ett Z-klipp, tre felklippta slingor, dödspump och fnitter blev resultatet, under ett och samma press. Nederlaget och skammen var ett faktum och vi åkte hem.

Men men... Nästa gång kör vi igen. Det går rykten om att Simon även är lite sugen på leden.

Peter och Erik åker tydligen på nya dödsäventyr till Norge snart? Mer om detta senare.