onsdag 23 februari 2011

Återkoppling

Även vi var något tveksamma när vi möttes i good ol' Frunkan, strax efter lunchtid idag. Premiärplanerna var smidda och det självklara valet var Tyresö. 14 minus brukar i vanliga fall inte resultera i speciellt mycket repklättrande men det är väl dags att döda den myten.

Dödskalleberget i eftermiddagssolen

Trots att den har legat ett tag så tvekade Erik en sekund då jag föreslog att gina över den säkerligen metertjocka isen, skrinnare som han är.

Väl på plats inser vi att förhållandena är perfekta. Till och med Diana som annars är blöt i princip året om, var snustorr. Vi värmde genom att dogga Holidays och Magistern. Erik gjorde sedan Holidays på första presset i mycket övertygande stil.

Erik in Eden

Jag gick på Magistern istället men föll av på sista flyttet men är lika glad för det.
Vill dock höja en varningens flagg att det faktiskt är en extremsport vi håller på med! Det är nämligen så att jag skulle pilla bort en liten kristall-sten som var lite lös och denna visade sig vara väldigt vass. Detta resulterade i att det kom blod ur min vänstra tumme.

Det var hur som helst en väldigt fin dag och kylan var absolut inga problem. Det klättrades till och med i bar överkropp! Kanske mest bara för att.

Påväg hem

Vi ses här ute i helgen! Hör av er om inga av era ordinarie replagskamrater är villiga. Saaben är stor.

/P

ps. Ber om ursäkt för bildkvalitén, kameran har fått något virus. Det skall inte upprepas.
pps. Förtydligande. Baris är tillåtet på detta gym. Tolkning av ordet är valfritt enligt tidigare.

8 kommentarer:

Anonym sa...

men hur mår bultarna på det där stället? måste man hålla tummarna varje gång man trillar? har läst någonstans att de är rostiga och att de inte får bytas ut...

Anonym sa...

Än så länge har ingen lossnat ;-) Men det är lite snålt bultat på sina ställen.

Mats sa...

Love you guys!

Anonym sa...

Min subjektiva bedömning är att bultarna är ok på holidays, mr magister, dragos och tio tigrar. Sämre ställt på mio, diana och mr walker.

/Erik

Maria sa...

Ni verkar visst trivas som nakenfisar i alla väder! Burr!

Anonym sa...

det måste väl vara tillåtet för bultkommitten att göra en översyn av bultarna. fan, det är ju skitfarligt om något skulle lossna. då måste nästan klippan stängas pga olycksrisken istället för de gnälliga sommarstugeägarna därute.
går det inte att kontakta kommunen för att påpeka riskerna och att ett jobb behöver göras?

Erik sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Erik sa...

Som jag har förstått det hela pågår det en process sedan många år för att man ska få möjlighet att förbättra säkringsmöjligheterna på dödskalle och dyvik. Jonas Paulsson har jag för mig är den drivande. Kommunen eller vad det nu är för myndighet som har hand om det hela lyssnar kanske mer på de boende än på klättrarna. Vilket i alla fall jag har förståelse för. De bor ju där liksom. Sedan är det himla trist att de boende inte kan uppskatta aktiviteterna som något positivt, levande aktivitetsområde, del i ett kulturarv osv...

Lösningen som är nu, att det klättras trots tveksam säkerhet är ju antagligen en väldigt dålig lösning för alla parter. Jag skulle i alla fall inte vilja ha satt stop för bultning för att senare få höra att mina önskemål har lett till olyckor.. Nu har det mig veterligen inte skett några olyckor, men det kanske bara är en tidsfråga.

Vissa blir ju lite galna av att äga helt enkelt;)...