tisdag 2 november 2010

Fest i skogen!

Jag, Fredrik och Daniel anlände till Beauvais tidigt på söndag morgon, efter en faktiskt ganska smärtfri rajjanääärflygresa.
Daniel hade övertalat sin flickvän Veronica att köra ut oss till Skavsta, och flyget gick ju i tid. En liten sovstund på planet och nu var vi redo att bege oss mot Fontainebleau.

Vi hade ett mindre problem. Daniel hade aldrig fått någon bekräftelse för boendet, så lite smått nervösa knappade vi in adressen till giten i GPS:en och begav oss mot en osäker framtid.
Våra farhågor besannades efter diverse pinsamma samtal med madam Beaumont (som inte talade ett ord engelska), en ännu äldre madam som hjälpte oss lite med översättningen, samt mer tolkningsassitans från Jerome som driver Bouder shopen i Bas Cuvier. Vi hade ingenstans att bo.
Som tur var hade Jerome kontaker, och vi fick numret till Neil som hade ett litet gite att hyra ut strax utanför malesherbes, sydväst om Fontan. Neil är engelsman och vi misstänker att han inte gör så mycket annat än att hänga runt i skogen och klättra hela dagen medan pengarna rullar in tack vare förvirrade svenskar som irrat sig vilsna i Frankrike.
Hursomhelst fick vi tag på riktigt bra boende, till ett riktigt bra pris också!

Vi har haft problem att hitta mat.
Tyvärr så samspelar inte franska och svenska vardagskulturer.
Allting verkar vara stängt, typ hela tiden... suck.(Vi fick veta i efterhand att de hade "röd dag" under måndagen vilket kanske bidrog till vår irritation.)
Nu har vi dock bunkrat upp med både brieost, kronenbourgs och billigt rödvin efter ett besök på carrefour.

Första dagen i skogen spenderas, (självklart) i Bas Cuvier. Efter att ha lekt runt på i princip alla sjukt grymma fyror och femmor gick vi bort till carnage/helicopter-blocket och slet lite hud. Daniel årsflashade carnage, och gjorde några bra press på Abbé résina. Jag kände lite mer på Carngae och konstaterade att det kändes mycket bättre än förra året. Inget sänd den här eftermiddagen dock. Vi mötte upp Jocke "hiphop" Berglund och åkte hem.

Fredrik laddar i Bas Cuvier


Andra dagen spenderade vi i området Buthiers, som ligger ca 10 minuter bilväg från hemmet. Väldigt fint område. Alla fyra släpade sig upp för Nemesis, en superfin 7a arete på klassiska fontslopers.
Sen gick vi vidare mot Lady Big Claques (7a+) som skulle enligt Jockes källor vara "det problemet man ska klättra i fontan, om man bara ska klättra ett".
Det visade sig handla om ett superfint överhängade kylskpåpsmonster. Daniel och Jocke kämpade sig upp fort medan undertecknad fick se sig besegrad av brist på både high ball-psyke, och muskelmassa. Grymt problem, men om det var finast i skogen vet jag inte riktigt. (Man blir lätt bortskämd här). Daniel imponerande även genom att klättra Appartenance (7c) efter typ hundrafemtio försök på de första moven.

Lady Big Claques

Sen vidare upp mot Magic Bus (7b+), ett takproblem där baken befinner sig ca 3 cm från marken under 80% av problemet.
Fina rörelser (som jag t.o.m. lyckades få till, dock utan att knyta ihop påsen) men kanske lite trist att ligga i en sunkig grotta och skrika när man befinner sig på en magisk plats som denna.Undertecknad på Magic Bus

Idag har det regnat och vi tog en vilodag.
Morgondagen ser bättre ut, och då blir det Cuvier Rempart. High balls igen... huuuuuga.
Jag bifogar en liten film, dock med ovanligt dålig kvalité. Både på bilden och... eeehmm... kvalitén.

/Martin

3 kommentarer:

Erik sa...

mjööö va avis ja blir... trevligt reportage!! filmen överglänser ju denna webbplats tidigare produktioner med hästalängder. Ser fram mot mer, ses snart!

KK sa...

Det verkar ju absolut inte gå någon nöd på er. Vi ses snart!

Erik sa...

Go film, fortsätt så