tisdag 16 november 2010

Festen är slut...

I söndags landade åtta och en halv trötta svensk/finsk/norsk/judiska personer på den sämsta flygplatsen i Sverige, Skavsta airport. Även fast flyget var i tid och väskorna kom på bandet som utlovat var det ingen munter skara som satte sig på flygbussen på väg mot Stockholm. Själv klev jag innanför dörren runt halv ett på natten och blev bemött av en saknad flickvän.

Efter en vecka i font, och en vecka i Siurana kan jag bara konstatera att nästa gång blir det två veckor på samma ställe. Man hinner ju knappt börja vänja sig innan det är dags att dra. Och inte finns det tid för vilodagar heller ("Vafan, vi drar ju i övermorgon! klart vi ska klättra!"). Hursomhelst var det trevligt att återbesöka två av de finare destinationerna i Europa för ett par veckors R&R.

Mandragora 7b+ (35 meter njutning/ångest)

Är det någon som har utmärkt sig på den här resan, åtminstone på spaniendelen så är det allas vår vän Peter "Köttklossen" Renlund. Varje dag har han imponerat på oss med åtminstone ett stordåd, som t.ex. andra dagen då han slet sig upp för L'escamarlà, 7c+ på andra försöket. Eller näst sista dagen när han fick för sig att sätta upp slingor och flasha Ya os vale, 7c strax efter han hade bestämt sig för att "sluta klättra för dagen". Vilken karl!


"Köttklossen"

Tyvärr så filmades det inte så mycket i Siurana den här gången. Visst blev det några sends filmat underifrån i sedvanlig buttshot-stil mest bara för att kunna kolla på själva, men långt ifrån tillräckligt för att göra film med. (Om man inte satsar på en tredjeplats i crimper 2011 dvs) *hårda ord*

Jag slänger med den tredje filmen från fontan.
Som efterfrågat på vimeo, och självklart i HajDäfinischon!

/MartinFontan pt. 3 from Martin Leidebrant on Vimeo.

1 kommentar:

Smoothass sa...

Tack!