fredag 5 november 2010

Festen fortsätter!

Det märks att man varit på resa ett par dagar.
De första dagarna känns det mesta nytt och spännande. Känslan att kunna dricka öl när som helst, inte behöva oroa sig för annat än vädret och att skratta alldeles för mycket är dock något man vänjer sig vid underligt fort.
Helt plötsligt undrar man om man någonsin gjort någonting annat tidigare i livet, och tror att det är faktiskt så här som vardagen ser ut.

Maison Bleau, vårt hem i en vecka

Hursomhelst har vi haft fem riktigt grymma dagar än så länge.
Vädret har dock kanske inte visat sig från sin bästa sida, utan fortsätter att reta oss med regn, fukt och en temperatur runt 17 grader. Vi har dock kunnat klättra nästan alla dagar så helt åt helvete är det ändå inte.

Gårdagen spenderades i Cuvier Rempart.
Ett stilla dimmoln av regn låg stadigt över skogen under dagen, men visst gick det att ta i lite ändå.
Efter att ha värmt upp lite började vi hänga på Duroxmanie (directe) som ligger på vägen upp mot Cuvier Rempart. En klassisk 7a på helt makalösa fontangrepp. Efter lite betatrubbel stod jag, Jocke och Daniel på toppen.
Fredrik gjorde några riktigt bra försök, men då slog olyckan till. Fredrik slant av i en rätt utsatt position och föll rakt ner mot Jocke. Jocke hade precis rättat till paddan, och det hela slutade med att Jocke tog emot Fredriks bakhuvud med ansiktet.
Rätt mörbultad och med en lättare hjärnskakning fick Jocke ta ledigt från klättringen resten av förmiddagen. (Han snöt blod under kvällen.)

Vi gick vidare upp mot klassikerna Tristesse och Big Boss.
Daniel imponerade på de flesta fransoserna med sexpack och bar överkropp genom att riva av Tristesse (7c) på bara några försök. Jag själv jobbade lite på både de ena och andra, men merparten gick åt att med lite dödsångest försöka kruxmoven på Big Boss. Det gick inge vidare...

Vi blev mer och mer nedstämda på grund av det dåliga vädret och begav oss längre in i skogen för att testa Le Champignon (7b). Jocke gjorde comeback på scenen och sände problemet med otrolig finess och stil (se film nedan).

Vi åkte hemåt och lagade pasta, drack öl och struntsnackade. Inte helt fel alltså.

Tyvärr så har jag 6 (!) rätt högljudda tuppar som bänkat sig utanför mitt sovrumsfönster. Runt klockan fyra varje morgon bestämmer de sig för att tävla i oväsen. Detta ledde till att i natt gick jag ner och la mig i tvåsitssoffan på nedervåningen. Jag som trodde man bara kunde ha en tupp i hönsgården, men fransmännen vet visst bättre.

En av tuppjävlarnaIdag var det plaskblött när vi vaknande så vi kom ut rätt sent.
Vi drog oss mot Rocher fin. En lite högre belägen sektor i hopp om att det skulle ha torkat lite i den lilla vind som fanns. Tyvärr var det mesta blött men vi fick en hel del klättrat iallafall. Ingen imponerande sektor, men visst fanns det guldkorn.

Ett av guldkornen...


Nu är det läggdags, men självklart skickar jag även med en film den här gången också.
Enjoy!

/Martin

5 kommentarer:

Anonym sa...

Tack för en grym blog men ni måste ta steget över till Vimeo. Tuben är spärrad på en hel del ställen.../Jon

KK sa...

Fan Martin du kan det här med att göra film. Snyggt jobbat.
Jon, helt utan anledning också eller hur? ;)

Erik sa...

Du kan få kalla tupparna för Erik, gärna med olika epitet.

Anonym sa...

Tack för underhållningen!! :-D
Bra redigerat, tuff musik och härliga moves!!!

/Sarag.-)

Christian sa...

Klockrent!