söndag 20 mars 2011

En idé!

En stund efter gårdagskvällens stora redogörelse över gårdagens prestationer önskade sig Simon något väldigt speciellt. I likhet med mig själv påverkade framgångarna honom i form av lätt hybris, vilket ledde till att han önskade sig en 8b på Dödskalleberget. En led som han skulle kunna öva på i lång tid framöver och som skulle göra att besöken ut till dödskalle inte skulle kännas så lika varandra. Jag log över den vilda tanken och höll givetvis med. Det vore fint med ett projekt som var fint och låg på en fin plats... och som man kunde klättra på och samtidigt vara fin.

Med tanke på att de flesta turerna där ute har hackats fram för att kunna klättras av några stockholmslegender under tidigt 90-tal så undrar jag lite försiktigt om man inte skulle kunna ta och hacka om turerna lite? Försämra några lister, slå bort några steg osv. Det skulle antagligen inte behövas allt för mycket arbete för att få till lite markantare krux på både holidays och mr magister. Tåls att tänkas på. Man får ju inte bulta om därute, men inget har mig veterligen sagts om greppförsämring.

Men d e klart, vi har ju etiken att brottas med... Det är ju inte ok att rensa hårdhänt längre tyvärr. Man får ju bara ha sönder saker om man använder sig av sin egen kroppstyngd, fingerstyrka eller möjligtvis en tandborste.  Lite som att det är ok att lämna hur mycket krita som helst på berget så länge det inte ser ut som streck.

Regler, regler, regler... En idé är ju att hitta en egen klippa någonstans som man kan göra vad fan man vill med. Då slipper man ju dessutom alla medklättrare med allt vad det innebär av att känna sig svag, kort och feg. 

vänlig hälsning från helgarbetaren!

8 kommentarer:

Peter sa...

Vi får göra som på alla andra ställen. För det är ju så att varianter är minst lika uppskattade som chippade leder. I alla fall för egen del.

Vi får klättra "Professorn" grad okänd på dödskalleberget.

Den startar som Magistern men vid tredje bulten så går man rakt upp istället för vänstertraversen. Sen vid femte bulten går man också rakt upp, förbi vilan i taket.

Detta torde styva upp även den slakaste!

Skulle gissa på ca 8b(c) men vad vet jag, dessa grader finns ju inte i mitt "track record". Förhoppningsvis innan man fyller 50.

Simon sa...

Precis för oss som fortfarande är närmre tretti än femti är det ju rent abstrakt...

Bra skrivet förresten lilla helgarbetare. Förresten, som du vet saknar jag moral, varför du ju alltid kan skicka iväg mig på farliga uppdrag!

Bruno sa...

Simon, jag hittade en badbyxa som kanske kan passa med din profilbild: http://mimikirchner.com/blog/archives/2008/12/another-guy-in-bathing-suit/

Erik sa...

Slående likt! för den som bara vill åt kamratens kropp kan ju detta fantastiska docksubstitut vara en idé!? Svårt att hålla sig också från att nämna likheten när det gäller uppblåsthet.

Anonym sa...

Kan ni inte bulta upp någon etablerad aidlinje istället?

Erik sa...

Mycket snack å liten verkstad på den fronten... men absolut, vi kan behöva en hjälpande knuff..

Simon sa...

Bruno, dina surfvanor är antagligen minst lika perverterade som mina badbyxor. Det bilden inte avslöjar är att jag rullat ner axelbanden nedanför mina glitterspayade bröstvårtor...

Bruno sa...

Egentligen tänkte jag först på Dali: http://cawamedia.files.wordpress.com/2009/11/salvador-dali.jpg

Men sen tänkte jag badare från sekelskiftet bara det att du såg ut att vara naken. För övrigt har jag en dräkt som kanske kan intressera herrn: http://thebrunoshow.blogspot.com/2008/02/frare.html