måndag 14 mars 2011

Inspiration

För oss som inte var lika lyckligt lottade och fick åka ner till Kjuge i helgen så spenderades lördagen under ett par stenblock vid Noret. Detta till trots så kan detta mycket väl klassas som en av de mest inspirerande klätterdagarna på länge! Trots att jag inte besteg något superhårt så kände jag att det finns där någonstans. Kanske inte detta år, kanske inte nästa, men om det bara fortsätter i denna riktning så.

Sydde demonstrerar

Enigma ståstart gick relativt kvickt att äta upp med Syddes anvisningar och demonstrationer. Sitten kändes lite klurig och framförallt inte görbar med ett par anasazi lace-up, vilket jag veeeet låter jävligt töntigt, men så var det iaf för mig. Trots detta så har jag en go känsla efter att bara varit på den ett par halvdana försök.

Fikadax

Efter fikastund i den sköna vårsolen var det dags att titta lite på linjen som går vid vattnet. Under våra dagar till Noret för att bedriva sport har vi passerat denna linje och beundrats. Vi har tittat men inte direkt känt på greppen, detta har då bidragit till att min bild tidigare varit att den inte kunnat varit så hård. Undrande har jag gått och tänkt "varför har ingen klättrat den tidigare", nu vet jag bättre. Enligt källor kommer denna landa i den övre delen av skalan. Detta kan jag ana efter att pillat lite på den.

Danne vid linjen med stort L

Så även om vi inte lyckades göra ett enda flytt i princip så är det Game On. Bouldern går på 30 grader överhängande härlig sten. Vågar inte uttala mig om typ eftersom det säkerligen är fel, men jag kan bara hålla med Danne om att alla grepp man tar i efter detta känns väldigt stora!


Danne på'n


Något som gör linjen än mer härlig är att den i princip bara är klätterbar på vårkanten eftersom det annars är vatten under den.

Jaja ville bara dela med mig lite. Ha kul.

2 kommentarer:

Martin sa...

Ser grymt ut! Om det blir mer enigma i vår så är jag grymt sugen!

Anonym sa...

Vad sägs om ikväll?
//danne